vineri, 11 ianuarie 2008

Drepturi de autor

CONDITII PENTRU PRELUAREA MATERIALELOR - LICENTA PENTRU DOCUMENTATIE LIBERA - COPYLEFT

copyleft.jpg Licenta pentru Documentatie libera:
Sunteti liberi sa reproduceti, integral sau partial, modificati, multiplicati, difuzati si transmiteti pe orice cale, pentru folos personal sau public, orice material original publicat de Mihai C. Szilagy / Târnăveanu cu conditia sa mentionati sursa si autorul, cu hiperlegatura explicita atunci cand este posibil.

LEGALITATE

a. Constitutia Romaniei, articolul 30: “Libertatea de exprimare”

(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
(3) Libertatea presei implica si libertatea de a infiinta publicatii.
(4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata.
(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.
(7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.
(8) Raspunderea civila pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestarii artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, in conditiile legii.

b. Declaratia Universala a Drepturilor Omului, art. 19:

Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii; acest drept include libertatea de a avea opinii fara imixtiune din afara, precum si libertatea de a cauta, de a primi si de a raspândi informatii si idei prin orice mijloace si independent de frontierele de stat.

c. Declaratie privind libertatea comunicarii pe Internet, adoptata de Comitetul de Ministri al Consiliului Europei, Strasbourg 28.05.2003.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu