sâmbătă, 14 februarie 2009

Cercetaşii români întâlniţi la Blaj!



Am fost azi printre cercetaşii români întâlniţi la Blaj!



Au venit "tineri" şi "tinere", o singură categorie între 8 ani şi vârsta pensionării cuprinşi, din Bacău, Călăraşi, Cluj, Sebeş, Ploieşti, Dumbrăveni, şi evident din Blaj.

Mă întăresc în convingerea că lumea este bună fiindcă a fost creată de Dumnezeu. Noi, omenirea, suntem cei care, cu păcatele noastre, ne abatem de la planul originar al lui Dumnezeu şi facem din lumea aceasta un loc ostil.

Cercetaşul urmăreşte să lase o lume mai bună decât a aflat-o însuşi!


Papa Benedict al XVI - lea lauda cercetasia la celebrarea centenarului

Image Papa Benedict al XVI-lea laudă roadele oferite lumii şi Bisericii de către Mişcarea Cercetaşilor, în cinstea celei a 100-a aniversări a înfiinţării acesteia.

Papa a făcut acest lucru într-o scrisoare adresată Cardinalului Jean-Pierre Ricard, Arhiepiscop de Bordeaux şi preşedinte al Conferinţei Episcopale Franceze. Ziua de 1 august 2007 va marca centenarul primei tabere de cercetaşi, desfăşurate pe insula Brownsea, în Anglia, şi organizate de Sir Baden-Powell (1857-1941), fondatorul Mişcării Mondiale a Cercetaşilor.

"De un secol, prin joc, acţiune, aventură, contact cu natura,viaţa în echipă şi în slujirea celorlalţi, voi oferiţi o formare integrală celor care se alătură cercetaşilor", a spus Sfântul Părinte în scrisoarea sa în limba franceză.

El a continuat: "Inspirată de Evanghelie, cercetăşia nu este doar un loc de autentică creştere umană, ci şi un loc de puternice valori creştine şi reală creştere morală şi spirituală, o cale autentică spre sfinţenie.

Simţul responsabilităţii care pătrunde educaţia cercetaşilor conduce la o viaţă de caritate şi la dorinţa de a sluji aproapele, după imaginea lui Cristos slujitorul, bazându-se pe harul oferit de Cristos, într-un mod special prin Sacramentele Euharistiei şi iertării". "Îi mulţumesc Domnului pentru toate roadele pe care, în decursul acestor ultimi 100 de ani, le-au oferit cercetaşii", a spus Pontiful.

El i-a încurajat pe cercetaşii catolici să meargă mai departe pe drumul lor, oferind "băieţilor şi fetelor de astăzi o educaţie care le formează o personalitate puternică, bazată pe Cristos şi dornică de a trăi pentru idealurile înalte ale credinţei şi solidarităţii umane". Mesajul Papei Benedict al XVI-lea se încheie cu sfatul lui Baden-Powell:

"Fiţi fideli promisiunii voastre cercetăşeşti, chiar şi când nu mai sunteţi tineri, şi Dumnezeu să vă ajute să faceţi acest lucru!" "Când omul caută să fie fidel promisiunilor lui, Domnul însuşi îi întăreşte paşii".

sursa: www.catholica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu