joi, 23 octombrie 2008

Buzásbocsárd=Bucerdea GranoasaCf. "Dict. Tr." P. 173, sunt mai multe asezari care incep in maghiara cu "Buza", intre care Buzaháza=Graisorul
Buzásbocsárd=Bucerdea Granoasa etc. (Deci denumiri unde Buza este pusa in legatura cu graul, ce si inseamna termenul in maghiara...)

"Vedem cum intreaga odisee a unui neam se reflecta, intr-un fel sau altul, si in numele topice ramase in zona respectiva. Tocmai pe acest fapt se bazeaza istoricii, cand isi revendica dreptul asupra toponimiei. Datele oferite de onomastica nu rezolva, insa, in totalitate, problemele care stau in fata istoricilor, ele vin doar sa aduca un plus de informatie si argumente suplimentare care, coroborate cu datele oferite de documentele existente, de arheologie, de antropologie, etnografie etc. pot contribui la elucidarea multor necunoscute care-si asteapta rezolvarea."

Vezi Studiu introductiv al autorului Dictionarului etimologic al localitatilor din Salaj, de profesorul Gheorghe Chende-Roman, editat de catre Editura Silvania&Editura Caiete Silvane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu