joi, 14 ianuarie 2010

"Mod" - o revistă pentru tinerii blăjeniScriam în Decembrie 2008 pe blog:

Tânăr şi energic, prietenul teolog Ciprian Emil Vestemean, întors pentru sărbătorile de Crăciun de la studiile superioare pe care le continuă la Roma, află de cuviinţă să mă încredinţeze din nou, deşi ştiam că este perseverent, că va publica o revistă pentru tineret cuprinzând orice valoare care o dă trecutul pentru zidirea lor pe fundamente trainice. Are şi colaboratori de nădejde care cu pedagogie exersată o văd mai mult decât necesară.


E bine. Până plănuim nu suntem departe nici de realizare. Nu sunt planuri utopice...

http://mihaitarnaveanu.blogspot.com/2008/12/tradiionalul-e-n-gen.html

ŞI IATĂ! confirmă

http://www.ziarulunirea.ro/art.php?cat=18&pg_id=33191&comment=1#CFORM

În peisajul publicistic al Blajului a apărut încă un mugur de cunoaştere, de cultură, revista "Mod", o expresie a tinereţii, care doreşte, prin rândurile sale, să vină cu ideile şi problemele care îi frămîntă pe tinerii de azi, ne-a informat Ioan Mihălţan Pănăzanul.

Sufletul nobil al revistei este tânărul teolog Ciprian Vestemean, care împreună cu colectivul de redacţie doreşte să dea un suflu nou spiritului cultural blăjean, să-l aducă acolo unde îi este locul, în elita culturii româneşti.

Revista cuprinde teme variate şi pilde pline de învăţăminte, începând cu Rareş Vestemean, prin porunca "Inima noastră învaţă să te iubească, Doamne", urmată de poezia lui Lucian Borcea "Prima ninsoare", o odă închinată anotimpului alb. Dorin Popa, în "Fundaţia personalităţii", şi Emanuel Câmpeanu, în "Oameni ca model - oameni modelaţi" îndeamnă tinerii să se educe, să caute modele de la care au ce învăţa, să-şi creeze propria personalitate plină de vigoare.

Octavia Sărătean face un periplu în lumea modei, a încălţămintei cu tocuri, cu învăţămintele ei, iar într-un alt articol evocă personalitatea lui Joseph Haydn, un mare compozitor şi muzician al secolului XVIII, întemeietorul pieselor muzicale simfonice.

Cele 500 de exemplare ale revistei, a cărei copertă este realizată de artistul plastic blăjean Daniel Voina, se distribuie gratuit.
(R. G.)


http://www.ziarulunirea.ro/art.php?cat=18&pg_id=33191&comment=1#CFORM
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu